Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@13:20:32 GMT

اطلاعات لازم درباره وزن گيري نوزاد

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۴۳۹۳۰۶

خبرگزاري آريا -


نوزاد سالم، 12 روز پس از به دنيا آمدن وزنش افزايش مي يابد

کمک به نوزاد براي وزن گيري در سال اول زندگي اش دشوار به نظر مي رسد. در اين مقاله مي توانيد همه اطلاعات لازم درباره وزن گيري نوزاد را به دست بياوريد و مطمئن شويد که فرزندتان هر ماه به اندازه کافي غذا مي خورد و وزنش افزايش مي يابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



يک تا چهار هفتگي
فرزندتان کوچک و آسيب پذير است. دکتر مايل لارو، مدير بيمارستان کودکان دانشگاه منچستر مي گويد: خيلي نبايد نگران لاغر شدن فرزندتان در روزهاي نخست عمرش باشيد. نوزاد سالم، 12 روز پس از به دنيا آمدن وزنش افزايش مي يابد.

غذاي مناسب: شير مادر يا شير خشک. اگر فرزندتان به شير مادر واکنش حساسيت زا نشان مي دهد با پزشک مشورت کنيد.

يک ماهگي
نوزاد از حالا تا شش ماهگي، هفته اي 29 گرم به وزنش و ماهي 2.54 سانتي متر به قدش افزوده مي شود. اگر فرزندتان به خوبي تغذيه شود، وزن اش بيشتر خواهدشد.

غذاي مناسب: زمان و ميزان مصرف شير مادر يا شير خشک توسط نوزاد مشخص نيست. نوزادان يک ماهه معمولا هر دو ساعت يک بار هشت تا 12 بار شير مي خورند.

دو ماهگي
وزن کودک در حالت عادي بايد هرهفته افزايش يابد. دکتر مايکل لارو، مدير بيمارستان کودکان دانشگاه منچستر مي گويد: در برخي از موارد، ممکن است شير مادر کافي نباشد يا نوزاد به درستي نتواند مک بزند و در نتيجه وزن کودک افزايش نيابد. در اين موارد بايد از پزشک کمک گرفت.

غذاي مناسب: دکتر جوآنا دولگوف، متخصص تغذيه کودکان در مايو کلينيک مي گويد: نوزادان دوماهه تنها مي توانند شير مادر يا شير خشک مصرف کنند. خوراندن هرگونه ماده غذايي پوره شده خطر بروز بيماري هاي گوارشي را در آنها افزايش مي دهد.

سه ماهگي
در اين مرحله، افزايش وزن کودک کمتر مي شود. يعني افزايش وزن از هفته اي 170 گرم به کمتر از 113 گرم کاهش مي يابد. به معناي ديگر، وزن نوزاد ماهانه 900 گرم افزايش مي يابد.

غذاي مناسب: آکادمي اطفال آمريکا، بهترين ماده غذايي براي نوزادان سه ماهه را شير مادر يا شير خشک مي داند. متخصصان، معتقدند، مصرف سرلاک و... را بايد از چهار تا شش ماهگي شروع کرد.

چهار ماهگي
کودک چهار ماهه نشانه هايي از آمادگي براي مصرف مواد غذايي جامد را بروز مي دهد. تف کردن مواد غذايي جامد مانند غلات از چهار ماهگي آغاز و در هفت ماهگي به اوج مي رسد.

غذاي مناسب: کودک علاوه بر شير مادر يا شيرخشک بايد ميوه و سبزيجات پوره شده نيز بخورد.

وزن نوزاد بايد در پنج تا شش ماهگي دو برابر شود

پنج ماهگي
وزن نوزاد بايد در پنج تا شش ماهگي دو برابر شود. اگر چنين نيست به پزشک مراجعه کنيد تا علت کاهش وزنش مشخص شود.

غذاي مناسب: فرزندتان علاوه بر شير مادر يا شير خشک بايد سرلاک و تکه هاي پوره شده ميوه (موز، سيب و...) بخورد.

شش ماهگي
از شش ماهگي، قد و وزن کودک يک و نيم سانتي متر و يک کيلوگرم افزايش مي يابد.

غذاي مناسب: کودک بايد سبزيجات، ميوه ها و گوشت پوره شده را مصرف کند. اگر فرزندتان به اسهال و حساسيت غذايي مبتلا شد، تغذيه با شير مادر يا شير خشک را از سر بگيريد.

هفت ماهگي
وزن کودک بايد ماهانه به طور متوسط 900 گرم افزايش يابد. براي افزايش بيشتر وزن فرزندتان با پزشک متخصص اطفال مشورت کنيد. اگر وزن کودک تان در يک ماه بيش از دو کيلوگرم افزايش وزن يافت به پزشک اطلاع دهيد.

غذاي مناسب: بهتر است همراه شير مادر يا شير خشکي که کودک مصرف مي کند، ترکيبي از گوشت، سبزيجات و ميوه را به فرزندتان بخورانيد. او به راحتي مي تواند مواد غذايي له شده را ببلعد.

هشت ماهگي
کودک بايد در فاصله سه ماه مانده تا يک سالگي وزنش سه برابر شود.

غذاي مناسب: کودک بايد علاوه بر شير مادر يا شير خشک تکه هاي بسيار کوچک مواد غذايي را بخورد.

نه ماهگي
براي حفظ روند افزايش وزن، غذايي سبک که از تخم مرغ آب پز، برش هاي کوچک سبزيجات بخارپز شده و نان است را هر دو تا چهار ساعت يک بار به فرزندتان بدهيد. نوزاداني که ميان وعده هاي سالم را با اشتها مي خورند وزن شان کم نمي شود.

غذاي مناسب: او بايد سرلاک، ميوه ها (کيوي و موز)، سبزيجات و گوشت تکه تکه و نرم شده را بخورد.

کودک بايد در فاصله سه ماه مانده تا يک سالگي وزنش سه برابر شود

کودک ده ماهه
دکتر رزالين پترسون، رييس بخش اطفال مرکز درماني رونالد ريگان در کاليفرنيا مي گويد: فرزندتان سينه خيز و چهار دست و پا رفتن در کف اتاق ها و آشپزخانه را شروع کرده و با کمک گرفتن از اشياء مختلف تلاش مي کند بايستد که نتيجه اش سوزاندن کالري بيشتر است. در اين شرايط انتظار افزايش وزن ماهانه بيش از 900 گرم غيرمنطقي است.

غذاي مناسب: علاوه بر غذاهاي انگشتي به او سبزيجات برگ سبز ميوه هاي سفت تر مانند سيب و... را بدهيد. تغذيه با شير مادر يا شير خشک فراموش نشود.

کودک 11- 12 ماه
فرزندتان به زودي روي پاهايش مي ايستد و چند قدم بر مي دارد. رسيدن کودک به اين مرحله بزرگ ترين هديه به والدين است. تغذيه شبانه کودک در اين مرحله متوقف نشده اما کمتر خواهدشد. وزن او نيز با رسيدن به يک سالگي سه برابر خواهدشد.

در اکثر قريب به اتفاق موارد، وزن نوزادان پسر در هنگام تولد بيشتر از نوزادان دختر است. نوزادان نورس به طور طبيعي 5 تا 8 درصد از وزن هنگام تولدشان را در روزهاي اول تولد از دست مي دهند. آنها در پايان دو هفتگي وزن از دست رفته را دوباره به دست مي آورند. بعد از اين مدت نوزادان دوماهه اول تولد روزي 28 گرم به وزن شان اضافه مي شود. بعد از اين دو ماه هم به طور طبيعي بايد نيم کيلوگرم در هر ماه به وزن نوزاد اضافه شود.

اين ميزان افزايش وزن به طور معمول مي تواند باعث دو برابر شدن وزن نوزاد تا 5 ماهگي شده و تا يک سالگي نيز وزنش سه برابر وزن هنگام تولدش خواهدبود. البته نکته مهم اينجاست که در سال هاي اخير چاقي در ميان کودکان زياد شده و اين چاقي اغلب از همان ماه هاي اول بروز مي کند. اين جدول روند وزن گيري نوزادان دختر و پسر را نشان مي دهد.

منبع: salamaneh.com

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۳۹۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،  وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی  گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان مازندران تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

در ادامه این جلسه، معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

حسن خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

دیگر خبرها

  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • آموزش؛ حلقه مفقوده در دیابت/ سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • فاجعه انسانی در غزه؛ هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند
  • سازمان ملل: هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند