Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@20:33:08 GMT

نقش تفکرات مثبت در افزایش شیر مادران

تاریخ انتشار: ۵ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۳۷۲۸۰۰

نقش تفکرات مثبت در افزایش شیر مادران

یک فوق تخصص نوزادان گفت: نگاه کردن مادر به نوزاد، تفکرات عاشقانه نسبت به نوزاد و بالا بودن اعتماد به نفس مادر در از عوامل موفق در شیردهی موثر است.

به گزارش ایسنا، رضا سعیدی امروز  در کنفرانس علمی تغذیه با شیر مادر که در بیمارستان فوق تخصصی رضوی برگزار شد، در خصوص اهمیت تغذیه با شیر مادر  و فیزیولوژی شیر دهی، اظهار کرد: تفکرات مثبت در افزایش شیر مادران تاثیر به سزایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین افکاری مانند شک و تردید، تفکرات منفی و نداشتن اعتماد به نفس تاثیر منفی در شیردهی می‌گذارند.

وی ادامه داد:مادری که شیردهی را خودش انجام می‌دهد برخی بیماری‌ها را هم در خود و هم در نوزاد کاهش می‌دهد؛ همچنین بیماری‌هایی که در آینده امکان دارد نوزاد  مبتلا شود نیز کاهش پیدا می‌کند.

سعیدی با تاکید بر اینکه «مادران در دوران شیردهی بین 9 تا 11 کیلو اضافه وزن دارند»، تصریح کرد: شیر دهد به دلیل مصرف کالری زیاد به طور طبیعی وزن مادر را متعادل می‌کند و مزایای دیگری مانند کاهش بیماری‌های روحی و روانی و کاهش احتمال سرطان در مادر را هم در پی دارد. همچنین در سنین بالا بیماری‌هایی که وابسته به سیستم ایمنی هستند مانند دیابت و چاقی را کاهش می‌دهد؛ همچنین از آنجایی که شیر مادر سیستم ایمنی را تنظیم می‌کند در آینده نوزادان مادران شیرده بیماری‌های کمتری می‌گیرند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه «تغذیه از شیر مادر باعث افزایش IQ فرزند می‌شود، عنوان کرد: در ایران 98.7 درصد مادران تغذیه با شیر مادر را شروع می‌کنند و در سه ماهگی این میزان به 58 درصد کاهش پیدا می‌کند، در شش ماهگی 55 درصد مادران این کار را ادامه می دهند اما در آمریکا این میزان از 80 درصد شروع شده و به 20 درصد کاهش پیدا می‌کند. همچنین در سال 2000 حدود 60 درصد نوزادان ترخیصی شیر مادر می‌خوردند.

این فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه «دلایل مختلفی برای کافی نبودن شیر مادران وجود دارد، افزود: آشنا شدن با فیزیولوژی شیردهی باعث افزایش اعتماد به نفس در مادران می‌شود و نتیجه آن شیردهی بهتر خواهد بود. یکی از عوامل موفق بودن در شیردهی نگاه کردن مادر به نوزاد است که باعث تاثیر در هیپوفیز می‌شود؛ همچنین شیردهی در شب به دلیل ترشح و تولید شیر بیشتر، بهتر است. تفکرات عاشقانه نسبت به نوزاد  و داشتن اعتماد به نفس از دیگر دلایل شیردهی موثر و بهتر است؛ همچنین افکاری مانند شک و تردید، نداشتن اعتماد به نفس و تفکرات منفی تاثیر منفی در شیردهی دارد. 

در ادامه این کنفرانس، موژان قربانیان‌فرد، متخصص کودکان و نوزادان در خصوص نحوه صحیح شیر دادن، روش های دوشیدن شیر و روش‌های نگهداری و ذخیره شیر تصریح کرد: شیردهی در تمام جانداران به طور فطری انجام می‌شود، یعنی در حیوانات کسی آموزش نمی‌دهد که این شیر چگونه تولید می‌شود اما در انسان به این موضوع نیاز پیدا می‌کنیم.

وی با بیان اینکه «مادر قبل از شیردهی باید نوزاد را برای کاهش استرس‌های ایجاد شده چند دقیقه‌ای روی سینه نگه دارد»، گفت:  بهترین زمان برای آموزش روش‌های شیردهی قبل از زایمان است که بایستی به صورت بروشور، کتاب، فیلم و یا یادگیری با عروسک آموزش ببیند و قبل از مرخصی از بیمارستان مادر باید تمام این آموزش‌ها را به طور کامل یاد گرفته باشد.

قربانیان‌فرد با طرح این سوال که شیردهی را از کی باید شروع کنیم، عنوان کرد:  قبل از اولین شیردهی بستن دستبند احراز هویت بسیار اهمیت دارد و بعد بلافاصله بچه روی سینه مادر قرار می‌گیرد و سپس شیردهی آغاز می‌شود. بهترین پوزیشن شیردهی روشی است که مادر در آن راحت باشد و تمایل داشته باشد فرزندش را شیر دهد. برای راحتی مادر بایستی برخی از وسایل از قبل تهیه شود. به طور مثال اگر مادری می‌خواهد بنشیند باید چهارپایه‌ای متناسب با جثه او و یا  در صورتی که می‌خواهد به صورت خوابیده شیردهی انجام شود، بالشتی که باعث شود بچه هم سطح مادر قرار بگیرد، تهیه شود. 

وی با تاکید بر اینکه «اگر عجله شود و این رابطه حسی بین مادر و نوزاد ایجاد نشود باعث می‌شود به سینه مادر آسیب برسد»، گفت: دوشیدن شیر برای مادران کارمند و یا کسانی که زمانی را در بیرون از خانه هستند کمک کننده است. بهترین زمان برای دوشیدن شیر صبح است که مادر دست‌های خودش را می‌شوید و بدون اضطراب در حالی که مغز خود را از مسائل حاشیه‌ای دور می‌کند و به نوزاد خود می‌اندیشد و یا تماس لمسی با فرزند خود برقرار می‌کند باید انجام شود. 

این متخصص کودکان و نوزادان با بیان اینکه فاصله شیردهی برای نوزادان باید دو تا سه ساعت باشد، ادامه داد: شیر مادر زمانی که دوشیده می‌شود باید در داخل بطری شیشه‌ای نگه‌داری شود و به وسیله‌ی فنجان و یا قاشق به نوزاد داده شود. شیر دوشیده شده می‌تواند به مدت 48 ساعت در یخچال و سه ماه در فریزر نگه داری شود. شیر یخ زده باید در دمای اتاق ذوب شود و در صورت عجله داشتن در ظر ف آب ولرم قرار گیرد.این شیر تا 24 ساعت قابل استفاده است و نباید دوباره گرم شود.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۷۲۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟