Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@05:05:05 GMT

زمان توليد شدن شير مادر بعد از زايمان

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۸۸۸۸۱۸

زمان توليد شدن شير مادر بعد از زايمان

خبرگزاري آريا -
توليد شير معمولا 30 تا 40 ساعت پس از زايمان شروع به افزايش مي کند
توليد شير در اواسط بارداري آغاز مي شود. براي اکثر مادران شير بين روز دوم تا پنجم بعد زايمان ترشح مي شود.
آيا در هنگام تولد سينه هاي من شير دارد؟
بله! کلستروم از هفته 16 تا 22 هفته بارداري توليد مي شود، اگر چه بسياري از مادران تا زماني که شير ترشح نشود از وجود آن آگاه نمي شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلستروم شير اوليه غليظي است که پر از مواد مغذي و آنتي بادي هاي مبارز با بيماري است – شير هر چيزي که کودک در روزهاي اول پس از تولد نياز دارد را فراهم مي کند. معده نوزاد شما در هنگام تولد بسيار کوچک است و مصرف کلستروم براي نوزاد بسيار عالي است. ميانگين کلستروم مصرفي نوزادان سالم از 2 تا 10 ميلي ليتر براي هر وعده در 24 ساعت اول تا 30-60 ميلي ليتر (1-2 اونس) در هر وعده تا پايان روز سوم مي باشد.
ميانگين کلستروم/ شير مصرفي
سن نوزاد
مقدار مصرف در هر وعده
مقدار مصرف در 24 ساعت
روز اول (0- 24 ساعت)
10-2 ميلي ليتر (نيم- 2 قاشق چايخوري)
30 ميلي ليتر
روز دوم (24- 48 ساعت)
15-5 ميلي ليتر (1قاشق چايخوري- نيم اونس)

روز سوم (48- 72 ساعت)
30-15 ميلي ليتر (نيم- 1 اونس)

تا روز هفتم
60-30 ميلي ليتر (1- 2 اونس)
600-300 ميلي ليتر (20-10 اونس)
هفته دوم و سوم
90-60 ميلي ليتر (3- 2 اونس)
750-450 ميلي ليتر (25-15 اونس)
يک تا شش ماه
120-90 ميلي ليتر (4- 3 اونس)
1035-750 ميلي ليتر (35-25 اونس)

چه زماني مي توان انتظار افزايش شير داشت؟
توليد شير معمولا 30 تا 40 ساعت پس از زايمان شروع به افزايش مي کند، اما ممکن است کمي طول بکشد تا تغييرات براي مادر قابل درک شوند. معمولا افزايش شير از روز دوم يا سوم پس از زايمان کاملا مشهود است اما در 25% موارد ممکن است بيشتر طول بکشد تا افزايش شير ديده شود. نشانه هاي افزايش شير مادر شامل موارد زير است:
- سفتي پستان، تورم، سنگيني، گرما، سوزش
- نشت شير
- تغيير الگوهاي تغذيه نوزاد
- در اين زمان متوجه مي شويد که غلظت و رنگ شير از طلايي غليظ کلستروم به شير رقيق و سفيد تغيير کرده است.
تحقيقات نشان مي دهد زمان آمدن شير تحت کنترل هورمون ها است و به شيردهي مربوط نمي شود. با اين حال، مادراني که زود شيردهي را شروع مي کنند يا به دفعات بيشتر به نوزاد شير مي دهند در روزهاي 3 تا 4 شير بيشتري توليد مي کنند و نوزادان آنها وزن کمتري از دست مي دهند و سطح بيليروبين پايين تري دارند (زردي کمتر). تماس بدن مادر با بدن نوزاد نيز با افزايش توليد شير همراه است. اگر در هنگام توليد شير، شير از سينه خارج نشود توليد شير متوقف مي شود.
توليد شير در اواسط بارداري آغاز مي شود
عوامل خطر براي تاخير در توليد شير:
هنگامي که شير مادر در طول 3 روز پس از زايمان (72 ساعت بعد از زايمان) افزايش حجم مورد انتظار را نداشته باشد، تأخير در توليد شير (DOL) اتفاق افتاده است. مطالعات نشان مي دهند عوامل خطر براي تاخير در توليد شير عبارتند از:
زمان آمدن شير مادر:
- زايمان اول – در زايمان اول معمولا شير يک روز ديرتر (نسبت به زايمان دوم، سوم و ...) توليد مي شود.
- عوامل مربوط به درد زايمان و زايمان
- مقدار زياد مايع IV در طول زايمان
- داروهاي مسکن هنگام زايمان بدون در نظر گرفتن روش زايمان
- زايمان تنشي، خسته کننده و يا زخم واژن
- زايمان سزارين (سزارين | علت انجام زايمان سزارين و مراقبت هاي آن)
- مرحله طولاني فشار دادن در هنگام زايمان (بيش از يک ساعت)
- از دست دادن خون (بيش از 500 ميلي ليتر / 1 پينت)
- جفت پايدار يا هر چيزي که بر عملکرد جفت تاثير مي گذارد.
- سلامت مادر
- مسائلي که بر هورمونهاي مادر يا واکنش او به هورمون ها تاثير مي گذارد، از جمله مقاومت به انسولين، ديابت نوع 1، سندرم تخمدان پلي کيستيک، ناباروري، کم کاري تيروئيد يا مسائل مربوط به هيپوفيز، از جمله سندرم شيهان، فشار خون بالا.
- چاقي
تحقيقات نشان مي دهد که به جاي DOL، افزايش خطر ممکن است به دليل افزايش آهسته توليد شير به دليل مديريت شيردهي، کاهش پاسخ پرولاکتين به تغذيه با شير مادر و يا افزايش حجم بدن که بر رشد سينه در دوران بلوغ تاثير مي گذارد، باشد.
در موارد زير، شير به احتمال زياد طبق برنامه زمانبندي توليد مي شود، اما توليد شير ممکن است به اندازه کافي زياد نباشد تا باعث احساس پري شود:
- مسائل مربوط به سينه مادر
- زايمان زودرس
- سينه هاي رشد نکرده
- جراحي پستان يا آسيب به پستان (ممکن است بافت پستان را از بين ببرد يا با اعصابي که باعث توليد شير مي شوند تداخل ايجاد شود)
- آناتومي غير معمول نوک پستان، نوک پستان صاف يا معکوس، يا سوراخ کردن نوک پستان ممکن است مانع انتقال شير شود.
- هر مسئله مربوط به مديريت شيردهي، از جمله بيماري مادر، که در روزهاي اول شيردهي بر توليد شير تاثير مي گذارد.
- هر گونه دارويي که توليد شير را در روزهاي اول کاهش مي دهد، از جمله داروهاي هورموني ضدبارداري.
اگر تا روز چهارم شير توليد نشد چه کاري انجام دهم؟
• شيردهي را تا زماني که پستان تخليه شود انجام دهيد. تماس بدن مادر با بدن نوزاد نيز مي تواند در توليد شير موثر باشد. مراقب وزن نوزاد باشيد تا اطمينان حاصل کنيد که او به اندازه کافي شير مي خورد - اگر فرزند شما بيش از 7٪ وزن زمان تولد را از دست بدهد، شيردهي بايد افزايش يابد. اگر نوزاد به قدر کافي شير نخورد، مصرف مکمل ضروري است.
منبع: ooma.org


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۸۸۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها - فاطمه کول*: یکی از مشکلات بزرگ نظام سلامت که قانونگذار را نیز تحت‌الشعاع قرار داده، تخصص گرایی و درمان محوری خدمات سلامت است در همین راستا حوزه باروری و بارداری که یک امر فیزیولوژیک است، بیش از سایر حوزه‌ها تحت تأثیر این رویکرد مدیکالیزیشن یا پزشکی سازی قرار گرفته است، به طوری که بارداری به بیماری تبدیل شده است.

تولیدمثل و بارداری نیز همچون سایر عملکردهای فیزیولوژیک بدن یک امر حیاتی و فیزیولوژیک است مانند خوردن و آشامیدن که دستگاه گوارش کار هضم و جذب را بطور طبیعی در بدن انجام می‌دهد ولی گاهی ممکن است فردی دچار سو هاضمه شود و آنگاه است که به متخصص گوارش نیاز دارد و هیچ فرد سالمی در پی جراحی آپاندیس یا معده و روده خود نیست، ولی متأسفانه در بحث بارداری و زایمان سیاست گذاری‌های وزارت بهداشت که معمولاً توسط متخصصان جراحی زنان که ماهیتش درمان بیماری‌های زنان و جراحی است، انجام می‌شود که اوج آن را می‌شود با مداخله بسیار تهاجمی و خطرناک در فرآیند فیزیولوژیک زایمان یعنی تولد ٥٦ درصد نوزادان کشور در اتاق عمل و از طریق جراحی سزارین مشاهده کرد.

نوزادانی که با سزارین متولد می‌شوند، معمولاً نه تنها از حق زندگی داخل‌رحمی کامل محروم می‌شوند و زودتر از موعد به‌دنیا می آیند و بیشتر نوزادان بستری در بخش‌های مراقبت ویژه نوزادی را تشکیل می‌دهند بلکه خود بخود امکان دارد در معرض بیماری‌هایی نظیر آسم و آلرژی، دیابت، اوتیسم، بیش فعالی، چاقی و حتی اسکیزوفرنی قرار بگیرند.

روند افزایشی سزارین در کشور حاصل بی‌توجهی و به حاشیه راندن حرفه مامایی است. در تمامی دنیا عامل اصلی زایمان طبیعی و مراقبت‌های دوران بارداری ماما است و جراح زنان تنها در حاملگی‌های پرخطر و بیماری‌های زنان وارد عمل می‌شود و در کشور ما نیز بیش از ۷۰ درصد زایمان‌های طبیعی را ماماها انجام می‌دهند.

بی‌توجهی به وضعیت ماماهای کشور سبب شده است تا ما در حال تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده و ایجاد عارضه برای مادران باشیم و هزینه‌های زیادی از صندوق‌های بیمه و از جیب مردم صرف درمان عوارض و بیماری‌های غیر واگیر ناشی از تولد به روش سزارین شود. به عبارتی مداخله‌های غیر ضروری در روند بارداری و زایمان و بی توجهی به بهره برداری از پتانسیل‌های مامایی کشور سبب شده تا نظام سلامت خود در حال تولید بیماری‌های غیر واگیر باشد.

از این رو سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی در سال ۱۸۹۰، پنجم می را به عنوان روز جهانی مامایی انتخاب کردند و این نام‌گذاری از سال ۱۹۹۲ رسمی شد. جهان هر ساله این روز را گرامی می‌دارد و آن را بهانه‌ای می‌داند برای توجه بیشتر به این حرفه و البته فرصتی برای واکاوی نقطه‌ای که در آن ایستاده به طور معمول بسیاری واژه ماما را برابر با زایمان طبیعی می‌دانند ولی حقیقت این است که مامایی ترکیبی است از علم و هنر که فراتر از زایمان، برای هر جامعه‌ای از جمله ایران مهم است.

اهمیت این حرفه را از شعارهایی که هر ساله برای این روز انتخاب می‌شود می‌توان فهمید. «ماماها، مدافع حقوق زنان»، «سرمایه‌گذاری بر روی ماماها، بهبود کیفیت شاخص‌ها» «دنبال کردن جزئیات، سرمایه‌گذاری روی ماماها»، بخشی از شعارهای این سال‌ها است که نقش پررنگ مامایی در شاخصه‌های سلامت یک جامعه و در نهایت پیشرفت آن را نشان می‌دهند.

بی‌شک همه دست‌اندکاران امر سلامت شهادت می‌دهند که ماماها نقش مؤثری در کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان دارند.

فعال اجتماعی و کادر درمان

کد خبر 6096269

دیگر خبرها

  • پالایشگاه آبادان به سوددهی ۱۲هزار میلیارد تومانی رسید
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • گزارش اوجی از سوددهی خیره‌کننده پالایشگاه آبادان و افزایش تولید مجتمع‌های پتروشیمی
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • رفع مشکلات «ماماها» نیازمند توجه مسوولان/جذب ۱۰۰ ماما در کردستان
  • برگزاری رایگان کلاس‌های آمادگی برای زایمان در یزد
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • طلای جهانی پس رفت
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان