Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا -
شير مادر در روزهاي اول معمولا آبکي است
دغدغه مادران بعد از زايمان شير دادن به نوزاد است ولي گاهي مادر شير ندارد و يا شير مادر آبکي است و مادران نگران اين مورد هستند که نوزادشان را نتوانند با شير دادن تقويت کنند. با خواندن مقاله زير مادران عزيز ميتوانند به سوال هاي خود پاسخ دهند و بدون هيچ نگراني به نوزاد خود شير دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آبکي بودن شير مادر:
از قديم به ما گفته‌اند كه هيچ چيز مثل شير مادر نمي‌تواند نياز تغذيه‌اي بدن كودك را تامين كند، اما در حال حاضر تعداد مادراني كه به فرزندان‌شان شير خودشان را نمي‌دهند رو به افزايش است.
فرضيه ­اي وجود دارد در خصوص اينکه شير بعضي از مادران آبکي است و به اصطلاح هيچ املاحي ندارد تا به کودک ويتامين­هاي مورد نياز را برساند و در واقع بي خاصيت است. اين فرضيه واقعيت دارد؟معمولا شير مادر سرشار از ويتامين است و از نظر حجم و مقدار هم براي کودکان مناسب است و خيلي به ندرت پيش مي­ آيد مادري شير بدون ويتامين، چربي و البته سيرکننده داشته باشد که تشخيص اين مسئله هم فقط با پزشک است، شخص ديگري نميتواند در اين خصوص نظر بدهد.شير مادر در روزهاي اول معمولا آبکي است اما چند روزي که از شيردهي مي­گذرد همه چيز روي روال مي ­افتد و شير مادر چربي لازم را به دست مي ­آورد. البته برعکس اين مسئله هم وجود دارد.
چرا شير من آبکي است؟
هنگامي که شير مادر توليد مي شود به نام "شير بالغ" شناخته مي شود. شير بالغ انسان به طور طبيعي رقيق و آبکي است، اما مواد مغذي کمتري ندارد. نگران نباشيد. شير مادر همه چيزهايي که نوزاد سالم بايد مصرف کند را دارد.
هنگامي که به نوزاد شير مي دهيد ممکن است متوجه نباشيد که آبکي و يا رقيق است. اکثر مادران اين مسئله را زماني متوجه مي شوند که شير خود را مي دوشند. همانطور که شروع به دوشيدن مي کنيد متوجه مي شويد شير رقيق تر مي شود. سپس، هنگامي که سينه خود را خالي مي کنيد متوجه مي شويد که شير کمي غليظ تر است. در ابتداي شيردهي شير با نام "آغوز" شناخته مي شود و داراي چربي کمي است. بعدها شير مادر به "شير پسين" تبديل مي شود که چربي بالاتري دارد.
شير آبکي که در ابتدا مشاهده مي کنيد، شير آغوز است. اين شير چربي کمي دارد، اما قند (لاکتوز) بالايي دارد. اين شير به کودک مايع مناسب را مي دهد، انرژي او را افزايش مي دهد و مغز را براي رشد تغذيه مي کند.
هنگامي که نوزاد شروع به شير خوردن مي کند، بدن شما اکسي توسين را آزاد مي کند و سينه ها اين شير رقيق را از بين مي برد
اگر متوجه شديد که شير مادر در بيشتر موارد خيلي آبکي است، به اندازه کافي به نوزاد شير نمي دهيد. اگر بين دفعات شيردهي فاصله زيادي ايجاد شود، شير مادر رقيق مي شود.
شير آبکي که در ابتدا مشاهده مي کنيد، شير آغوز است
راههاي مقوي شدن شير مادر:
داشتن رژيم غذايي متنوع و متعادل با طعم و مزه مختلف شير شما را مقوي مي کند. کودک ما نيز اين طعم و مزه را مي فهمد و شير را بيشتر مصرف ميکند.
حتي اگر شما رژيم غذايي خوبي نداشته باشيد باز شير مادر براي نوزاد از شيرخشک بهتر است. شير شما حاوي مقدار مناسبي پروتئين، چربي، ويتامين و کربوهيدرات است و همچنين لوکوسيت ها را دارد که نوزاد شما از ابتلا به عفونت حفظ ميکند. دادن شير به نوزاد تا 6 ماهگي ضروري است زيرا داراي فوابدي زيادي براي سلامت مادر و نوزاد دارد. در حاليکه شما نوزاد خود را شير ميدهيد مهم است غذاها و نوشيدني هايي را مصرف کنيد که شير شما را مقوي ميکند و شما يک شير مقوي را به نوزاد خود ميدهيد.
راه هاي افزايش شير مادر:
1- براي زياد شدن شير، خوردن مايعات، شير، چاي، هندوانه، سوپ و… بسيار بسيار اهميت دارد. سعي کنيد مايعات زيادي در طول روز مصرف کنيد. مثلا دو سه ليوان شير، يکي دو ليوان شربت و… به قدر هشت تا ده ليوان مايعات در روز.
2- خوردن خوراکي هاي چرب و موادي که داراي چربي بالا هستند، در ازدياد شير و چرب شدن و غليظ شدن آن تاثير زيادي دارند.
3- در افراد مختلف، عامل زياد شدن شير متفاوت است. شايد براي يک نفر خوردن شير افزا مفيد باشد، اما مادر ديگري با خوردن آب کله پاچه شيرش زياد شود. بايد دقت کنيد ببينيد عامل ازدياد شير شما چه چيزي است. همان را بيشتر تقويت کنيد.
4 – فندق در زياد شدن شير سهم زيادي دارد. مخصوصا که شير مادر را چرب مي کند و شيرخوار زودتر احساس سيري مي کند.
5– شير افزا؛ محلول گياهي که در داروخانه ها يافت مي شود.
6 – خوردن عسل، خرما، گردو و بادام خام
7– گوشت، مرغ، برنج، ماکاروني و سيب زميني
8– رازيانه، سياه دانه و دم کرده ي گل بابونه، هر کدام به طور جداگانه
– و يک عامل بسيار مهم «خواب» است. روزهاي اول تولد فرزند، خواب مادر بسيار کم و منقطع است. همين مساله سبب مي شود شير کمي توليد شود. در حاليکه اگر اطرافيان، پدر و مادربزرگ و… بچه را نگه دارند تا مادر بتواند سه چهار ساعت، بي دغدغه و با آرامش بخوابد، شير به طور چشمگيري افزايش مي يابد. مادران جوان دقت کنيد که از خواب کافي غافل نشويد.
گردآوري: بخش کودکان بيتوته
ooma.org
niniban.com


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۶۱۵۳۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد