Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پاسخ سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران در قسمت «کلینیک آنلاین» مطرح کرده بودند، منتشر شد.

شما هم می‌توانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود، پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.

پاسخ سوالات شما در زمینه «بی‌اشتهایی کودکان» را  فرهاد وحید متخصص تغذیه پاسخ داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوال: پسرم ۳ سال و نیم سن دارد و اصلا غذا نمی‌خورد و فقط کیک با شیر می‌خورد، باید برای افزایش اشتهایش چه کار کنم؟

جواب: توصیه می‌شود غذا‌هایی که علاقه دارد را غنی سازی کنید، به این صورت که وعده غذایی را با کره یا خامه یا گوشت چرخ کرده ترکیب کنید، حتی شیر و کیک هم خوب است، مشکل در عدم مصرف غذای تکمیلی بوده که کودک استفاده نکرده است، اگر روند رشد پایین است روزانه از شربت زینک پلاس استفاده کنید و حتما غنی سازی انجام شود.

سوال: پسر ۵ ساله دارم که ۱۵ کیلو است و صبح نه غذا می‌خورد و نه چای، هر غذایی را هم نمی‌خورد، باید چکار کنم؟

جواب: باید به غذای تکمیلی اهمیت دهید؛ باید هنر بکار ببرید غذا‌هایی که دوست دارد را شناسایی کنید و کم کم در طول زمان تعداد غذا‌ها را افزایش دهید، به مرور فرزند با غذا‌های دیگر آشنایی پیدا می‌کند و در طول زمان علاقمند می‌شود.

سوال: دختر ۲ ساله‌ای دارم که ۱۰ کیلو و ۲۵۰ گرم وزن دارد. اشتهایش کم است و در آزمایش خونش گفتند که کمی کم خونی دارد. ویتامین D3  هم خیلی پایین است، اشتهایش بعضی اوقات خوب است، ولی نمی‌دانم چرا تاثیری در وزنش ندارد، آیا می‌شود سو جذب داشته باشد؟

جواب: برای کم خونی حتما از قطره آهن همراه با اسید فولیک استفاده کنید، ویتامین دی مشکلی ندارد و می‌توانید از مکمل ویتامین دی را به او بدهید؛ احتمالا فعالیت بدنی کودکتان بالاست به همین دلیل وزنش افزایش پیدا نکرده است.

سوال: دخترم ۱۵ ماه است که اصلا شیر نمی‌خورد، نه شیر مادر نه خشک؛ بد غذا هم است و به زور غذا می‌خورد، وزنش هم ۹ کیلو و ۶۰۰ گرم است، باید چه کار کنم؟

جواب: به احتمال زیاد عدم تحمل به شیر و لاکتوز دارد؛ می‌توانید دیگر به او شیر و شیر خشک هم ندهید، از شیر سویا یا شیر بادام می‌توانید استفاده کنید؛ به او به زور غذا ندهید، به صورت تشویقی هم غذا ندهید، هر غذایی که دوست دارد را به او دهید و به مرور غذایش را زیاد کنید.

برای افزایش اشتهای کودک چه کنیم؟

سوال: دخترم ٢ سال و نه ماه است . کم کاری تیرویید و یبوست دارد و اصلا میل به غذا ندارد، باید چه کار کنم؟

جواب: در کم کاری تیروئید، یبوست خیلی شایع است و ممکن است اضافه وزن هم پیدا کند، نگران نباشید و مایعات خیلی زیاد بدهید؛ برای کم کاری تیروئید حتما به متخصص غدد مراجعه کنید، بعضی از غذا‌ها را حتما به صورت پخته شده مصرف کنید، مثلا کم را حتما پخته به او دهید؛ اگر مشکل یبوست رفع شود میل به غذا بیشتر خواهد شد.

سوال: دختر ۷ ساله دارم. وزنش ۱۶ کیلوگرم است؛ غذا خوردنش بد نیست ولی اصلا وزن اضافه نمی‌کند، باید چه کار کنم؟

جواب: این خوب است و فعالیت بدنی خوبی دارد و نیازی به مداخله نیست مگر آزمایش مورد خاصی را نشان دهد؛ وزن ایده‌آلی دارد و جای نگرانی وجود ندارد.

سوال: دخترم ۱۸ ماهه است و اصلا میل به غذا خوردن ندارد؛ شیر مادر می‌خورد، ولی از اول خوب وزن نگرفت الان هم ۹۰۵ کیلو است، آیا اگر شیر مادر را قطع کنم برای غذا خوردنش بهتر است؟.

جواب: احتمالا شیر مادر کفایت می‌کند و بچه سیر می‌شود؛ اگر تمایل دارید می‌توانید او را از شیر مادر بگیرید و حتما برای غذای تکمیلی اصول اضافه کردن غذا را در نظر بگیرید تا مشکل بد غذایی رخ ندهد، احتمال کاهش وزن بعد از، از شیر گرفتن است و باید از دارو‌های مکمل استفاده کنید.

از شربت زینک غافل نشوید

سوال: پسر ۶ ساله دارم، ۱۸ کیلو و بسیار لاغر است؛ اشتها به غذا و حوصله خوردن غذا ندارد و آزمایشات لازم چک کردم مشکلی ندارد، برای افزایش اشتها چه دارویی می‌توانم به او بدهم؟.

جواب: توصیه این است که غذا را موقعی که در بیشترین حالت انرژی است به بدهید؛ وعده صبحانه خیلی سنگین در نظر بگیرید، وعده غذایی را به ۸ وعده اضافه کنید و در حجم کم و تعداد بالا باشد؛ اگر بعد از رعایت کردن این موارد باز وزن افزایش پید نکردن مکمل زینک پلاس و بکمپلکس به مدت یک ماه به او دهید.

سوال: پسرم ۱۳ ساله است، اشتهای غذا خوردنش خیلی کم است و وزنش هم خیلی پاین است، باید چه کار کنم؟.

جواب: باید آزمایش دهند، اگر مشکلی نبود غذا را غنی سازی کنید و افزایش مواردی مثل کره و گوشت غذا را تقویت کنید تا از لحاظ انرژی غنی باشد؛ چگالی غذا را افزایش دهید.

سوال: برای افزایش و ایجاد اشتها چه کنیم؟.

جواب: باید سن، جنس، وضعیت روحی را در نظر بگیریم.

سوال: پسر ۱۳ ماه دارم با وزن ۹ کیلو و ۲ دندان بیشتر ندارد، بی‌اشتهاست و غذا نمی‌خورد (البته شیر مادر را می‌خورد)؛ چگونه به او غذا دهیم که غذا بخورد (قبلا پوره سیب زمینی و فرنی خوب می‌خورد)، چگونه و چه کار کنیم وزن بگیرد؟.

جواب: شیر مادر از لحاظ حجمی کفایت می‌کند، اما کم کم تعداد وعده را کم کنید و به مرور مجدد غذای تکمیلی به او بدهید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۸۰۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که کف پای شما صاف است، پیشنهاد می کنیم از همین حالا باورهای قدیمی را درباره مشکلات ناشی از صافی کف پا دور بریزید.

به گزارش مشرق، برای سال‌ها این باور عمومی وجود داشته است که افراد دارای کف پای صاف، بیشتر در معرض درد و مشکلات ماهیچه‌ای - استخوانی در زندگی هستند.

هرچند این ایده که داشتن کف پای صاف به طور اجتناب‌ناپذیری منجر به درد یا سایر مشکلات ماهیچه‌ای-استخوانی می‌شود قرن‌ها قدمت دارد، با این حال تنها در نیمه دوم دهه ۱۹۰۰ میلادی بود که این فرضیه رواجی همگانی یافت.

در آن زمان متخصصان پا در ایالات متحده مفهوم داشتن پاهای «عادی» را رایج کردند. این مفهوم شامل این فرضیه بود که نداشتن قوس مشخص یا پاشنه صاف، پاهای شما را غیرطبیعی و مستعد آسیب‌دیدگی می‌کند. زیرا مثلاً به هنگام راه رفتن، صاف شدن قوس فشار بیشتری را روی پاها می‌آورد.

با این حال اکنون محققان در دانشگاه کبک در تروآ-ریویر کانادا ادعا می‌کنند که این فرضیه بی‌اساس است. در مطالعه‌ای که در این دانشگاه انجام شد، محققان مجموعه پژوهش‌های پیشین درباره پای صاف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که تقریباً هیچ ارتباطی بین داشتن کف پای صاف و احتمال ابتلا به یک اختلال ماهیچه‌ای-استخوانی مانند درد پاشنه، زانو یا لگن وجود ندارد.

گابریل موازان، استاد طب اطفال در دانشگاه کبک و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «اگر به مجموعه تحقیقات انجام‌شده نگاه کنیم، صاف بودن کف پا شما را در معرض خطر بیشتری برای سه یا چهار مشکل قرار می‌دهد، فقط همین. اگر باز هم کف پای صاف‌تری داشته باشیم، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سه یا چهار مشکل دیگر خواهید بود و برای پاهای با قوس بیشتر چهار مورد آسیب احتمالی دیگر وجود خواهد داشت.»

این باور افسانه‌ای که کف پای صاف شما را بیشتر در معرض آسیب قرار می‌دهد، اغلب منجر به مداخلات پزشکی غیر ضروری در افراد و نگرانی‌های قابل توجه در بین بیماران در مورد ظاهر پاهایشان شده است.

این در حالی است که نویسندگان مقاله جدید می‌گویند کف پای صاف بدون علامت، معمولاً به هیچ درمانی نیاز ندارد. آقای موازان در این خصوص می‌گوید: «داشتن کف پای صاف طبیعی است. این یک نوع آناتومیک است. شما فقط باید با آن راحت باشید.»

دکتر موازان با بیان اینکه پزشکان باید از انتقال «باورهای غلط» به بیماران خود دست بردارند، گفت: «در ابتدا دانشگاه‌ها باید این آموزش را به فیزیوتراپیست‌ها، درمانگران پا و پزشکان عمومی متوقف کنند که داشتن کف پای صاف معضل است و همواره منجر به مشکلات سلامتی در آینده می‌شود».

وی اضافه کرد: «سخت‌ترین قسمت، متقاعد کردن مردم به این نکته است که صافی کف پای آنها مشکل‌ساز نیست. چیزی که من به بیمارانم می‌گویم این است که شما بیشتر از فردی که دارای پاهای صاف‌تر یا راست‌تر است در معرض خطر و آسیب نیستید.»

نتایج یافته‌های جدید محققان در نشریه علمی «British Journal of Sports Medicine» منتشر شده است.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • رئیسی: موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم/ موشک جواب موشک است
  • رئیسی: از قیمت کالاها مطلع هستم /موشک جواب موشک است/عضو گروه و حزبی نیستم /ابربدهکاران بانکی که پچ‌پچ جلسات و محافل بود را علنی کردیم
  • اعلام آمادگی دفتر موسیقی برای همکاری با فضای دانشگاهی کشور
  • اگر کف پای شما صاف است؛ بخوانید
  • آیلتس چیست؟
  • ترفند جدید کلاهبرداری/ یک سوال جواب بده صدمیلیون برنده شو
  • یک سوال جواب بده صدمیلیون برنده شو
  • آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار
  • اعتراض برخی دانشجو معلمان به نحوه گزینش در آموزش و پرورش استان گیلان