Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@21:50:36 GMT

افزایش ضریب هوشی کودک با تغذیه شیر مادر

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۵۶۱۹۳

افزایش ضریب هوشی کودک با تغذیه شیر مادر

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سارا متین متخصص اطفال و بیماری‌های کودکان در جهرم بیان کرد: شیر مادر دارای ترکیبات زیادی از جمله آنتی بادی است، که نوزاد را در برابر بیماری‌هایی مانند عفونت گوش، اسهال، پنومونی، بیماری‌های عفونی و اگزما محافظت می‌کند و اولین واکسن برای نوزاد محسوب می‌شود که منجر به تقویت سیستم ایمنی کودک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند احتمال ابتلای آن‌ها به چاقی، دیابت نوع یک و دو در دوران نوجوانی و بزرگسالی کمتر است، تصریح کرد: تغذیه با شیر مادر باعث رشد و تکثیر باکتری‌های مفید در روده نوزاد می‌شود و از این طریق سلامت دستگاه گوارش کودک را ارتقا می‌دهد.

متین با اشاره به اینکه نوزادانی که شیر مادر را خوب می‌خورند، زرنگ، خوش خلق، خندان و خواب خوبی دارند، افزود: شیر دادن مادر به نوزاد باعث ایجاد یک احساس آرامش برای مادر می‌شود که این امر به دلیل ترشح هورمون‌هایی از جمله پرولاکتین و اکسی توسین است.

متخصص اطفال و بیماری‌های کودکان در جهرم ادامه داد: مادرانی که با شیر خود فرزندشان را تغذیه می‌کنند، احتمال ابتلای آن‌ها به سرطان سینه، دیابت نوع دو، آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی، بیماری‌های قلبی مثل پرفشاری خون کاهش می‌یابد و حتی شیردهی می‌تواند به از دست دادن وزن اضافه شده در دوران بارداری نیز کمک کند.

او تاکید کرد: مطالعات زیادی نشان داده است مادری که از همان ساعات اولیه زایمان به نوزادش شیر می‌دهد احتمال ابتلای او به افسردگی به دلیل ترشح هورمون‌هایی که ایجاد کننده آرامش هستند، کاهش می‌یابد.

متین اضافه کرد: شیر مادر یک غذای کامل تا شش ماهگیِ کودک است، و به تنهایی تمام نیاز‌های کودک را تا شروع تغذیه تکمیلی فراهم می‌کند و این فرصت می‌تواند رشد و نمو کودک سالم را توسعه دهد.

متخصص اطفال و بیماری‌های کودکان در جهرم اظهار کرد: به دلیل نیاز‌های فیزیولوژیک نوزاد باید به همراه تغذیه با شیر مادر، قطره A+D داده شود که از حدود ۱۰ روزگی شروع و تا پایان ۲ سالگی ادامه دارد و قطره آهن نیز از حدود ۴ تا ۶ ماهگی شروع و تا پایان ۲ سالگی ادامه می‌یابد.

او گفت: نوزادان باید تا ۶ ماهگی به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شوند و این امر تا ۲ سالگی همراه با غذای کمکی ادامه داشته باشد.

منبع: فارس

انتهای پیام/ت

تغذیه با شیر مادر موثر در ضریب هوشی کودکان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار پزشکی تغذیه مناسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۵۶۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی و ارتقای کیفیت زندگی نقش به سزایی دارد. تغییرات هورمونی دوران بارداری موجب تغییراتی از جمله پرخون شدن لثه ها و در بعضی مواقع ویار حاملگی می شود. اسیدی شدن محیط دهان در پی استفراغ ناشی از ویار حاملگی، تمایل به مصرف تنقلات ترش (اسیدی) یا حاوی مواد قندی، خطر پوسیدگی دندان را در این دوران افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: زنان باردار چه مقدار ماهی می‌توانند بخورند؟

مشکلات دندانی و بیماری های بافت های اطراف دندان هم بر سلامت مادر و هم بر سلامت جنین و سلامت نوزاد تأثیر می گذارد. یافته ها نشان می دهد بیماری بافت های اطراف دندان در بارداری می تواند افزایش احتمال زایمان زودرس (تولد نوزاد نارس)، افزایش احتمال تولد نوزاد با وزن کمتر از دو هزار و ۵۰۰ گرم و افزایش احتمال پرفشاری خون در بارداری (پره ‌اکلامپسی) را به همراه داشته باشد.

بنابراین رعایت بهداشت دهان و دندان به صورت مستمر در دوران بارداری به ویژه در صورت وجود عوامل زمینه ای در مادر مانند ابتلا به دیابت، راهکار ساده و موثری در تامین سلامت دهان و دندان است. این موارد شامل مسواک زدن با خمیر دندان حاوی فلوراید دو بار در روز و هر بار به مدت دست کم چهار دقیقه، استفاده از نخ دندان و استفاده از دهانشویه های مجاز در بارداری است. همچنین رعایت رژیم غذایی مناسب، به صورت استفاده از رژیم غذایی متعادل حاوی انواع مواد مغذی مانند کلسیم، ویتامینC، ویتامین D و پرهیز از مصرف بیش از حد مواد قندی نیز احتمال مشکلات دهان و دندان را طی بارداری کاهش می دهد.

ارزیابی وضعیت دهان و دندان قبل از بارداری و نیز طی بارداری در زمان دریافت مراقبت های بهداشتی از نظر وجود جرم، پوسیدگی، التهاب لثه، عفونت دندانی و آبسه امری ضروری است. درمان بیماری های دهان و دندان با نظر دندانپزشک منعی در بارداری ندارد.

در دوران بارداری، مراقبت های دهان و دندان در هفته های ۶-۱۰، ۱۶-۲۰ و ۲۴-۳۰ بارداری انجام می شود و در صورت نیاز به خدمات دندانپزشکی، مادر به دندانپزشک ارجاع می شود. انجام مراقبت دهان و دندان ۳۰-۴۲ روز پس از زایمان نیز ضروری است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229817 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • یونیسف: ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟