Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@14:16:15 GMT

دلایل کم شدن شیر مادر

تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۵۸۶۱۱

دلایل کم شدن شیر مادر

خبرگزاری آریا -
دلیل کم بودن شیر مادر
بیش تر مادران در دوره ای از شیردهی و به خصوص ابتدای شروع آن، در خصوص کم بودن میزان شیر خود برای نوزادشان دچار شک میشوند. در بیش تر موارد، نوزاد شیر کافی اخذ میکند که نباید مضطرب باشید یا مشکل کم بودن شیر مادر قابل حل است، ولی در بعضی موارد هم، کم بودن شیر مادر میتواند بچه را در معرض خطر سوءتغذیه قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب لازم و ضروی است که این مسئله به وسیله پزشک کودک مورد بررسی قرار بگیرد. در این مطلب میتوانید با علل کم شدن شیر مادر اشنا شوید.
تشخیص کم بودن شیر مادر
اگر نوزاد در پایان شیردادن سیر شده باشد 2 تا 4 ساعت میخوابد و وزن او هم بطور طبیعی اضافه می شود. درصورتی که نوزادی بعد از خوردن شیر از دو سینه به خواب رفت و بعد از 1 تا 2 ساعت بیدار شد و وزن وی هم زیاد نشد امکان دارد اندازه شیر مادر کم باشد. همچنین اگر در موقع شیرخوردن نوزاد از یک سینه از سینه دیگر ترشح نشد( سینه مادر رگ نکرد) امکان دارد شیر مادر کم باشد.
افت های نامناسب غده ای:
سینه های بعضی خانم‌ها بدرستی برای تولید شیر آماده نمی شود و کانال های کافی شیر برای سیر کردن نوزاد ندارند. کانال ها در هر حاملگی تشکیل میشوند و شیردهی رشد کانال ها و بافت ها را تحریک کرده و در نوزاد دوم و سوم مشکل کم بودن شیر کاهش می یابد. برای افزایش تولید شیر میتوانید از روش های گوناگون استفاده کنید ولی باید از شیر خشک هم استفاده کنید. اندازه کم شیر هم سبب افزایش سیستم ایمنی بدن جنین و رشد مغز و مواد مغذی میشود .
مشکلات هورمونی:
مشکلاتی مثل سندرم پلی کیستیک تخمدان، دیابت، تیروئید بالا یا پائین، فشار خون بالا یا مشکلات هورمونی باعث سخت حامله شدن میشود . هر یک از این عوامل سبب تولید کم شیر میشود برای این که تولید شیر به سیگنال های هورمونی ارسال شده به سینه وابسته است. در بعضی موارد با درمان مشکل میتوان تولید شیر را افزایش داد ولی استفاده شیر خشک هم الزامی است. مشاور شیردهی هم به شما کمک میکند.
مشکلات مکیدن یا بافت های تشریحی:
ممکن است نوزاد نتواند بدرستی مک بزند. ممکن است غشای نازک انتهای دهان زبان را سفت گرفته باشد بدین ترتیب نوزاد نمی تواند بدرستی مک بزند. در بیش تر موارد این غشا را میتوان مشاهده کرد ولی در بعضی موارد غشا انتهای زبان است و به سختی دیده میشود . برای بررسی آن به ملاحظه زبان نوزاد بپردازید.
ببینید میتواند زبان را بیرون کند یا موقع گریه زبان با سقف دهان تماس دارد یا خیر. درصورتی که نوزاد مشکل داشته باشد پزشک غشا را جدا میکند و شیر خوردن نوزاد سریع بهبود می یابد. مشکلات دیگر هم سبب دشوار شیر خوردن میشوند بدین ترتیب درصورتی که فکر می کنید نوزاد مشکل دارد با پزشک صحبت کنید.
عمل جراحی سینه:
عمل جراحی سینه امکان دارد بخاطر بیماری یا برای زیبایی انجام شود. بزرگ کردن یا کوچک کردن سینه ها امری شایع است. سوراخ کردن نوک سینه نوعی عمل جراحی است که به آبراهه های شیر در نوک سینه اسیب می رساند. تأثیر عمل جراحی بر شیردهی بستگی به مدت زمان عمل، نوع عمل، فاصله بین عمل و زایمان و اسیب وارده بر سینه دارد. بعضی خانم‌ها که عمل بزرگ کردن سینه انجام داده اند شیردهی را بدون مشکل انجام می‌دهند . دیگران به مکمل و شیر خشک احتیاج دارند.
استفاده قرص های هورمونی ضد حاملگی:
بیش تر خانم‌ها هم زمان با استفاده قرص های ضدبارداری به نوزاد شیر می‌دهند و تغییری در تولید شیرشان ایجاد نمی شود ولی در برخی اشخاص کاهش شیر اتفاق می افتد. این کاهش در بیش تر موارد زمانی اتفاق می افتد که استفاده قرص قبل از چهار ماهگی نوزاد آغاز شود. نخستین راه افزایش شیر قطع مصرف قرص است ولی حتماً با پزشک خود مشورت کنید. برخی مادرها به مکمل های گیاهی یا شیردوش برای افزایش شیر احتیاج دارند.
استفاده قرص یا داروی گیاهی خاص:
پسودوافدرین و بروموکریپتین و مریم گلی، جعفری و نعناع بر تولید شیر تأثیر می گذارند. درصورتی که با استفاده یکی از این موادغذایی تولید شیر کاهش یافت با پزشک صحبت کنید تا جایگزینی برای این مواد به شما عرضه کند. افزایش شیردهی و استفاده از شیردوش سبب افزایش تولید شیر میشود.
عدم تخلیه کامل سینه ها:
تخلیه نکردن سینه ها بطور کامل میتواند باعث کم شدن شیر مادر گردد. عواملی مثل بزرگ شدن سینه ها، زخم شدن نوک سینه، عدم نگهداری از سینه ها، نوک سینه صاف و تو رفته، نگه داشتن نوزاد برای زمان طولانی مدت به یک سینه، فواصل زیاد و طولانی مدت بین مراتب شیردهی، عدم مکیدن نوزاد به دلیل ضعف و تغذیه با شیر خشک میتواند باعث تخلیه نشدن سینه ها گردد.
کم شدن شیر مادر
عوامل محیطی:
خستگی، نگرانی و هیجانات ناشی از محیط بیرون یا داخل منزل میتواند در میزان شیر شما تأثیر گذارد و باعث کاهش آن گردد. کشیدن سیگار و استفاده قرص های جلوگیری از حاملگی هم میتواند باعث کاهش شیر شما گردد.
عدم تمایل به شیردهی:
یکی از عللی که باعث کاهش میزان شیر و در پایان قطع آن می گردد، بی‌میلی شما به شیردهی است. امکان دارد به دلایلی مثل شاغل بودن، عدم تمایل کودک به شیر مادر و... نتوانید بچه خود را شیر بدهید. در این صورت بهتر است با پزشک خود در مورد محروم ساختن نوزاد از شیر خود مشورت نمایید.
مصرف چه ترکیباتی سبب کاهش" شیر مادر" میشود:
- داروهای قاعده آور
- آشامیدن آب شور
- فصد کردن
- ورزش و حمام در حین گرسنه
- کاهش غذا
- پرهیز از خوردن اغذیه مولد شیر موثر است
- نان جو
- عدس با سرکه و گوشت گاومیش
- استفاده ماهیچه گوشت بره همراه با عدس و زیره
- استفاده پی در پی زیره
- غذاهای سرد و خشک ترش مانند آبغوره، انار ترش، سرکه،
- عدس
- بلوط
- ارزن
- تخم کاهو
- عدس پوست گرفته و پخته شده در سرکه
- برگ اسفرزه
گردآوری: بخش کودکان بیتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۵۸۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند

دکتر سیدمجید غضنفری گفت:‌ از ابتدای اجرای طرح نفس در سبزوار تا پایان فروردین امسال‌ ۱۳۴ مادر باردار مصمم به سقط در قالب این طرح شناسایی شدند که با مداخله صورت گرفته، برای ۹۵ نفر آنان پرونده تشکیل شده و با مشاوره، حمایت های مالی معیشتی و دریافت آموزش های لازم از سقط جنین منصرف شده و به بارداری خود ادامه دادند.

وی افزود:‌ از این رقم ۲۷ نفر زیر نظر مراکز بهداشتی و مرکز نفس، حمایت‌های بهداشتی، اقتصادی و مشاوره روانشناسی و خانواده رایگان دریافت کردند و با مشارکت خیران و شهروندان، یک سری جهیزیه کامل برای یک مادر باردار آماده و تحویل وی داده شد.

مدیر مرکز مردمی نفس با تاکید بر اینکه انجام سقط جنین عمدی، معادل ارتکاب قتل محسوب می شود و تبعات فردی و قانونی متعددی دارد،‌ گفت: بروز اختلالات روحی و روانی و نیز پیامدهای جسمی جبران ناپذیر از جمله تخریب رحم و عدم امکان بارداری مجدد از دیگر خطرات ناشی از سقط جنین است.

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، ۱۹۵ خانه بهداشت و ۶ بیمارستان زیر پوشش به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • برگزاری مسابقات پرس سینه انتخابی تیم ملی در شهر مهاباد
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • دریافت مشاوره شیردهی با چشیدن طعم شیرین مادری
  • صنایع‌دستی استان کردستان از دریچه دوربین + تصاویر
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد