Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا مسگری گفت: امروزه کوتاه شدن تغذیه شیرخوار با شیر مادر به ویژه در کشورهای در حال توسعه یک مشکل جدی محسوب می شود که این مهم می تواند منجر به افزایش دو تا سه برابری در میزان سوء تغذیه، عفونت و مرگ و میر شیرخوران گردد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ زهرا مسگری کارشناس سلامت همزمان با روز جهانی شیر مادر در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: دوره شیرخوارگی، حساس ترین و حیاتی ترین دوره رشد و تکامل انسان محسوب می شود و شیر مادر، نقشی تعیین کننده در رشد جسمانی، روانی و عاطفی کودک ایفا می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زهرا مسگری ادامه داد: مناسب ترین غذا، قابل هضم ترین غذا، پاک ترین، سالم ترین، ارزان ترین، مفیدترین و کامل ترین غذا و بهترین روش تغذیه نوزاد و رفع نیاز جسمانی او تغذیه با شیر مادر است.

وی افزود: تغذیه با شیر مادر، سبب کاهش ابتلا به اسهال و استفراغ، عفونت های تنفسی و ادراری، عفونت های گوش، نشانگان مرگ ناگهانی نوزاد، آلرژی و موجب رشد بهتر و سریع نوزاد می شود. اثرات بلند مدت تغذیه با شیر مادر شامل کاهش بروز بیماری های مزمن مثل چاقی، دیابت و سرطان در بزرگسالی است.

این کارشناس تصریح کرد: با قرار گرفتن نوزاد و کودک شیرخوار در آغوش مادر و ارتباط نزدیک پستان، دستان و بازوان مادر با نوزاد و تماس پوست بدن مادر با پوست نوزاد، گرمای بدن مادر به سادگی به نوزاد منتقل و این امر موجب امنیت روانی او می شود.

مسگری گفت: تغذیه با شیر مادر، همچنین موجب افزایش ضریب هوشی نوزاد می شود و وابستگی عاطفی بین مادر و کودک را افزایش می دهد و تحقیقات نشان داده است کودکانی که از شیر مادر استفاده کرده اند، مشکلات رفتاری و عاطفی کمتری دارند.

وی افزود: شیر مادر دارای همه مواد غذایی است که برای رشد و تکامل مناسب کودک مورد نیاز است و لحظه به لحظه، ساعت به ساعت و ماه به ماه با نیاز کودک تغییر می کند.

این کارشناس ادامه داد: امروزه کوتاه شدن تغذیه شیرخوار با شیر مادر به ویژه در کشورهای در حال توسعه یک مشکل جدی محسوب می شود که این مهم می تواند منجر به افزایش دو تا سه برابری در میزان سوء تغذیه، عفونت و مرگ و میر شیرخوران گردد.

مسگری تاکید کرد: تغذیه با شیر مادر از حقوق اولیه کودکان است و محروم سازی آنها از شیر مادر، هم به سبب ضایع کردن حقوق آنها و هم به واسطه آسیب های جسمی و روانی که به کودک وارد می کند، غیر اخلاقی است.

وی افزود: اهمیت تغذیه با شیر مادر در رشد، تکامل و بقای شیرخوران و اثرات مفید آن در حفظ سلامت مادر، خانواده و اجتماع همواره مورد تاکید قرار گرفته است.

این کارشناس ادامه داد: شیر مادر علاوه بر تامین مناسب ترین رشد جسمی برای کودک و جواب گویی نیاز های عاطفی شیرخوار و مادر نقش بسیار حیاتی در جلوگیری از بروز عفونت های گوارشی و تنفسی دارد و از طرفی مادران در دوران شیردهی از سلامت جسمی و روحی بیشتری برخوردار هستند.

مسگری گفت:بیشترین تاثیر شیر مادر در جوامعی است که میزان درآمدها کمتر، سطح تحصیلات پایین تر و وضع بهداشت نامطلوب تر است. مناسبت ترین و کم هزینه ترین اقدام برای کاهش موارد سوء تغذیه و مرگ و میر ناشی از آن در کودکان و نوزادان تغذیه با شیر مادر است بنابراین تا سن 6 ماهگی شیر مادر به تنهایی، بهترین منبع غذایی برای تامین رشد فیزیکی و مغزی کودک است.

وی ادر خاتمه خاطر نشان کرد: بیشتر از 400 ماده مفید در شیر مادر وجود دارد که نمی توان آن را در آزمایشگاه تهیه نمود مانند گلبولهای سفید خون و ایمونوگلوبولین که شیرخوار را در برابر بیماری ها محافظت می کند  و بسیارند مادری که در هنگام سنجش نوزاد خود می گویند فرزند من تا شیر مادر می خورد هیچ گاه مریض نشد این خاصیتی است غیر قابل توصیف و وصف که خانواده ها باید به آن توجه کنند و هیچ تغذیه ای را تا 6 ماه جایگزین شیر مادر نکنند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: تغذیه با شیر مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۱۸۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 تلاش برای شاد کردن کودکان غزه

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از غزه، مهدکودک سراج الاقصی در شمال نوار غزه با وجود تخریب ساختمان آن و مشکلات ناشی از تجاوز رژیم صهیونیستی، فعالیت های آموزشی و سرگرم کننده خود را، دوباره آغاز کرد.

در این هفت ماه، فعالیت های آموزشی در مهدکودک ها، مدارس و دانشگاه ها متوقف شده بود. در حالی که کودکان غزه شاهد مصیبت های جنگ، ویرانی و حملات گسترده هستند و دچار اختلالات روحی شده اند، این مهدکودک بر آغاز مجدد فعالیت های آموزشی و سرگرم کننده خود برای کودکان اصرار دارد.

 

اظهارات:
مصاحبه ها
مربی مهد کودک
کودک

دیگر خبرها

  • افزایش ۹ برابری توزیع عوارض بین شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان یزد
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • یونیسف: ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • ۶۰۰ هزار کودک در رفح مصدوم، بیمار و دچار سوء تغذیه هستند
  • افزایش دو برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صنایع کوچک
  • افزایش ۲ برابری سقف ضمانت‌نامه‌های صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد