Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فواید شیر مادر بر هیچ کس پوشیده نیست، فوایدی که تنها در طول دو سالی که نوزاد، شیر را مصرف می کند، موثر نیست و در تمام طول زندگی کودک چه از نظر سلامت جسمی و چه از نظر سلامت روان، سلامت او را تامین می کند.

اهمیت مصرف شیر مادر، نقش بسیار موثری در کیفیت سلامت مادر و نوزاد دارد و برخلاف باور برخی که معتقدند برای مادر مشکلاتی را ایجاد می کند، در سلامت جسمی و روان او بسیار اثرگذار است و به طور کلی طی تحقیقات مختلفی که انجام شده، مشخص شده که تفاوت های بسیاری بین نوزادانی که شیر مادر مصرف می کنند و نوزادانی که شیر خشک می خورند، از جهات مختلف مثل رشد و سلامت روان و بهبود کیفیت زندگی در سنین بالاتر وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف شیر مادر در تمام دنیا و حتی در دین مبین اسلام، مورد تاکید قرار گرفته است . در این گزارش به اهمیت مصرف شیر مادر برای مادر و نوزاد خواهیم پرداخت.

 شیرین شمس متخصص زنان و زایمان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: استفاده نوزاد از شیر مادر، اهمیت و مزایای بسیار زیادی هم برای مادر و هم برای نوزاد دارد؛ از اصلی‌ترین مزایای شیر مادر برای نوزاد این است که آنتی بادی‌ها و پادتن هایی که بدن نوزاد نیاز دارد ، از طریق شیر به او منتقل می شود. همه مادران در طول زندگی و به ویژه بارداری خود در معرض انواع باکتری‌ها و عفونت‌ها قرار دارند و با توجه به آنتی بادی‌هایی که برای علیه آن میکروب‌ها و عفونت‌ها در بدن مادر به وجود می آیند، سازگار‌ترین و متناسب‌ترین آنتی بادی برای بدن نوزاد هم هست . از طریق شیر به راحتی منتقل می‌شوند و در نتیجه نوزاد نیز در برابر میکروب‌های احتمالی مصون می‌ماند و بدن نوزاد در سال‌های بعدی عمر واکسینه می‌شود.

شمس افزود: با توجه به آنتی بادی آ  که به وفور در آغوز (شیر ابتدایی که در ۴۸ ساعت اول به نوزاد داده می‌شود) وجود دارد، نوزاد در برابر عوارض آلرژیک و حساسیت زا ایمن می‌شود، در نتیجه ایجاد حساسیت‌های مختلف در نوزادانی که از شیر مادر استفاده می‌کنند، بسیار کمتر است. شیر مادر برای دستگاه گوارش و غشای مخاط دستگاه گوارش، پوشش ایجاد می‌کند و ریسک آسیب‌ها و کولیت‌ها و اختلال‌های روده در نوزاد و شیرخوار را به مراتب کاهش می‌دهد. همچنین دادن شیر مادر به نوزاد باعث می شود که نوزاد و شیرخوار به تدریج افزایش وزن پیدا کند و به صورت ناگهانی دچار چاقی کاذب نشود و همچنین افزایش اشتهای کاذب در او به وجود نیاید. نتیجه این مسئله داشتن رشد مناسب نوزاد و در نتیجه جلوگیری از اضافه وزن و اشتهای کاذب در سنین بالاتر است.

خواص بیشمار شیر مادر برای مادر و نوزاد 

این متخصص زنان و زایمان بیان کرد: مصرف شیر مادر، جلوی ابتلای کودک به دیابت در سنین بزرگسالی را می گیرد و عامل موثری در پیشگیری از ابتلا به مننژیت و مشکلات مغزی یا اختلالات کاهش حافظه و آلزایمر است. طبق تحقیقات انجام شده نوزادانی که از شیر مادر استفاده می کنند بهره هوشی بیشتری نسبت به نوزادانی که از شیر مادر استفاده نکرده‌اند دارند.

او گفت: نکته قابل تامل این است که شیر دادن به نوزاد برای خود مادر هم مفید است و باعث می‌شود که افزایش وزن ناشی از بارداری مادر به سرعت از بین برود و تناسب اندام مناسب خود را بازیابد، همچنین به تنظیم مناسب هورمون‌ها کمک می‌کند و باعث منظم‌تر شدن و بهتر شدن سیکل ماهیانه مادر می شود.

شمس اظهار کرد: با توجه به تنظیم هورمونی که به دنبال شیردهی در مادر ایجاد می شود حتی جلوی یائسگی زودرس مادر را نیز می‌گیرد و اگر شیر دادن، با دستورات لازم و مناسب و مهمتر از همه در پوزیشن استاندارد انجام شود، در جلوگیری از آرتروز و اختلال ستون فقرات نقش موثری دارد.

این متخصص زنان و زایمان ادامه داد: برخلاف باور عموم، شیردهی می‌تواند در جلوگیری از افتادن پوست بدن و چروک شدن شکم و یا ایجاد خطوط روی شکم و سینه موثر باشد، همچنین طی تحقیقات و بررسی‌های انجام شده، مشخص شده که افتادگی سینه و شکم در مادرانی که به نوزاد خود درست شیر داده اند به مراتب کمتر از مادرانی است که به نوزادشان شیر نمی‌دهند. ضمن اینکه دادن شیر به نوزاد باعث می‌شود که مادرانی که به قند خون دوران بارداری مبتلا شده اند، سریع‌تر قندشان تنظیم شود و به تنظیم قند مناسب در بدن خودشان برسند و جلوی تبدیل شدن دیابت بارداری به دیابت نوع ۲ در آن‌ها گرفته می‌شود.

شمس بیان کرد: نکته جالب توجه این است که شیر دادن به نوزاد باعث می‌شود که نوزاد یاد بگیرد سیکل مصرف شیر خوردنش تنظیم شود و در زمان مناسب غذا بخورد به همین دلیل مشاهده می‌شود افرادی که در دوران نوزادی از شیر مادر استفاده کردند ، تمایل به غذای مناسبتر و سالمتر در ساعت های مشخص دارند، همچنین این افراد در سنین بالاتر از سیستم ایمنی بسیار قوی تری برخوردار هستند و دچار بیماری‌های مختلف عفونی نمی‌شوند و در برابر عفونت‌ها مقاوم هستند و احتمال ابتلا به بیماری‌های قندی قلبی و مغزی در آن‌ها بسیار کاهش پیدا می‌کند.

او گفت: این موهبت الهی و توانایی شیر دادن به نوزاد باید گرامی داشته شود و همچنین باید قدر این مورد را دانست که طبیعت به ما این قدرت را داده که بتوانیم خودمان نوزادمان را سالم و پر انرژی بار بیاوریم . همچنین باید این نکته را مورد توجه داشت که مادری که در دو سال اول زندگی به نوزاد شیر می‌دهد دچار اختلالات روحی و افسردگی پس از زایمان نمی‌شود همچنین اختلالات روحی و خلاء عاطفی در نوزادی که در دوران شیردهی از شیر مادر تغذیه می‌کند به مراتب کمتر است .

مضرات شیر خشک را بشناسید

اما استفاده نکردن از شیر مادر، به استفاده از شیر خشک منجر می شود و دلیل توصیه و تاکید متخصصان به عدم مصرف شیر خشک، معایب استفاده از آن است. از مهمترین، مضرات استفاده از شیرخشک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

حساس شدن سیستم تنفسی نوزاد و افزایش امکان ابتلا‌ی نوزاد به عفونت‌های تنفسی، ایجاد اختلال در روند طبیعی دستگاه گوارشی، افزایش خطر برخی از بیماری‌های مزمن مثل چاقی،  اختلال در پیوند رابطه احساسی بین مادر و کودک، حساسیت بیشتر و به وجود آمدن مقاومت در نوزاد در برابر شیر مادر، افزایش خطر کم خونی، سرطان تخمدان و سرطان پستان در مادر، امکان بروز بارداری ناخواسته، بروز سوء تغذیه و کمبود ویتامین A

در مقابل، مصرف شیر مادر، خواص بسیاری از جمله، تنظیم سطح قند خون، کاهش خطر ابتلا به دیابت بارداری نوع دو در کودک، رشد دستگاه گوارش و کمک به بهبود زردی یا یرقان دارد.

خواب کافی و تغذیه مناسب، عوامل اصلی افزایش شیر مادر 

نرگس جوزدانی، رژیم شناس و متخصص تغذیه ، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: یکی از عوامل افزایش شیر مادر مک‌زدن مرتب نوزاد است. نکته مهم دیگر که در افزایش شیر مادر، نقش موثری دارد،  خواب کافی مادر در یک ماه اول زایمان است.

جوزدانی ادامه داد: دوری از استرس و اضطراب در این مدت، بسیار برای مادر و نوزاد نقش مهمی دارد و با کمک و حمایت اطرافیان باید مراقبت‌های لازم در راستای شیر دادن مادر در شرایط  و وضعیت مناسب به نوزاد انجام شود، زیرا بعضی از مادر‌ها علاقه دارند حتماً نوزادشان شیر خودشان را مصرف کند، ولی به دلیل بی‌تجربگی نمی‌توانند این کار را انجام دهند و اطرافیان نیز اطلاعات غلط در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند.

او گفت: چند روز ابتدایی تولد نوزاد به دلیل اینکه شیر مادر کامل ایجاد نشده و به شکل آغوز است و مک زدن برای نوزاد سخت است، نمی‌تواند به خوبی شیر بخورد و در این شرایط نباید وضعیت شیر خوردن نوزاد را با نوزادان دیگر مقایسه کرد، چون ممکن است در بعضی از مادران در همان روز‌های ابتدایی با توجه به وضعیت جسمی و عوامل دیگر، شیر زیادی برای تغذیه نوزاد وجود داشته باشد.

جوزدانی اظهار کرد: تغذیه مناسب مادر در ماه های اول زایمان، بسیار حائز اهمیت است و این به دلیل که شیر، روزانه تولید می‌شود نمیتوان از قبل برنامه ریزی برای افزایش شیر مادر داشت.

او افزود: توصیه ما به مادرانی که تازه زایمان کرده اند و قصد دارند خودشان به نوزادشان شیر بدهند این است که ابتدا یک سری از مواد غذایی را از برنامه غذایی شان حذف کنند. برای اینکه مادر شیر بهتری داشته باشد و منجر به نفخ نوزاد نشود و همچنین خود مادر نیز در فرآیند شیر دادن دچار مشکل نشود، باید حبوبات از لیست غذایی مادری که تازه زایمان کرده حذف شود، زیرا حبوبات نفاخ هستند و می‌توانند از طریق شیر مادر این نفخ به نوزاد منتقل شود و باعث دل درد و دل پیچه و ریفلاکس معده نوزاد بشود و در نتیجه نوزاد شیر را پس بزند و شیر نخورد و در نتیجه مادر دچار بی خوابی شود.

تغییر عادت غذایی در ماه های اول شیردهی، برای سلامت نوزاد ضروری است

این رژیم شناس و متخصص تغذیه بیان کرد: لبنیات به ویژه شیر باید از سبد غذایی مادران حذف شود، اما در برخی موارد مصرف ماست موردی ندارد. نکته بعد این است که سبزیجات و میوه جات، حتی الامکان به صورت پخته شده مصرف شوند. همچنین برخی سبزیجات مثل بادمجان یا پیاز خام و نخود فرنگی و ذرت که نفاخ هستند از برنامه غذایی مادر حذف بشوند.

او ادامه داد: در مقابل، مصرف سبزیجات سالمی مثل کدو، کلم و هویج، توصیه می‌شود. تاکید ما این است که مادران از رژیم پایه بیمارستانی استفاده کنند یعنی از رژیم‌های ساده مثل برنج ساده با مرغ آب پز استفاده کنند یا برای استفاده از خورش‌ها از خورشتی مثل کرفس استفاده کنند که حبوبات ندارد و یا از گوشت آب پز استفاده کنند.

او افزود: مصرف عرق نعنا در تشدید رفلاکس معده نوزاد موثر است، به همین دلیل مادرانی که شیر می‌دهند، خودشان و نوزادشان نباید از عرق نعنا استفاده کنند، زیرا موجب رفلاکسشان می‌شود.

جوزدانی اظهار کرد: تا یک ماه اول باید رژیم بر پایه رژیم بیمارستانی استوار باشد و غذا‌ها به ساده‌ترین شکل ممکن پخته و آب پز و مصرف شوند و سپس در صورت نداشتن مشکل کودک از حبوباتی مثل عدس و ماش که کمتر نفاخ هستند به تدریج استفاده شود . 

او گفت: همچنین پس از یک ماه، برای شروع مصرف لبنیات، ابتدا از پنیر و ماست و پس از آن در صورت عدم بروز مشکل  از شیر نیز می‌توان استفاده کرد. رعایت این نکات می‌تواند در شیردهی باکیفیت موثر باشد، همچنین مادران قبل و بعد از شیردهی حتماً باید آب بنوشند و وعده‌های غذایی را به صورت مرتب و منظم و کافی دریافت کنند و روزانه دو میان وعده داشته باشند.

بیشتر بخوانید 

شیر مادر؛ موهبتی الهی که اغلب نادیده گرفته می‌شود

انتهای پیام / 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شیر مادر شیرخواران مادران باردار شیر مادر استفاده افزایش شیر مادر باعث می شود مصرف شیر مادر شیر مادر استفاده کنند مادر و نوزاد برای مادر طریق شیر آنتی بادی شیر دادن عفونت ها شیر خشک او گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۴۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید

به گزارش خبرآنلاین ،زردآلو میوه‌ای هسته‌دار و کوچک با پوست نازک با هسته‌ای در مرکز است که دانه‌های آن را نگه می‌دارد و معمولاً به‌صورت تازه یا خشک مصرف می‌شود. اندازه ریز آن‌ها آن‌ها را برای میان‌وعده عالی می‌سازد، در حالی که نسخه خشک شده آن برای تقویت فیبر رژیم غذایی در حین حرکت عالی است.

بهداشت نیوز در خبری نوشت:علاوه بر فیبر، ویتامین و آنتی اکسیدان آن جنبه های مختلف سلامتی را ارتقا می دهد.

زردآلو حاوی فیبر برای هضم سالم است

یکی از مواد مغذی کلیدی زردآلو فیبر است. هر فنجان زردآلو تازه ۳.۱ گرم فیبر دارد که تقریباً ۱۱ درصد ارزش روزانه (DV) است. محتوای فیبر تقریباً به طور مساوی بین فیبر محلول و نامحلول تقسیم می شود که هر دو برای سلامت دستگاه گوارش و سلامت کلی مهم هستند.

فیبر محلول به نرم شدن مدفوع کمک می کند تا بتواند راحت تر از طریق دستگاه گوارش حرکت کند، در حالی که فیبر نامحلول به مدفوع حجم می دهد تا حرکت را حفظ کند و از یبوست جلوگیری کند.

به عنوان یک امتیاز، فیبر همچنین به کاهش سطح کلسترول، مدیریت قند خون و افزایش سیری کمک می کند.

زردآلو برای سیستم ایمنی و سلامت پوست مفید است

هر فنجان زردآلو حدود ۱۵ گرم ویتامین C دارد که ۱۷ درصد DV است؛ ویتامین C یک ماده مغذی مهم برای جنبه های مختلف سلامت، به ویژه ایمنی و سلامت پوست است. این ویتامین در بدن ایمنی ذاتی و سازگار را برای دفع پاتوژن های مضر تقویت می کند. به علاوه، به سنتز کلاژن، یکی از اجزای مهم بافت همبند، کمک می کند.

از آنجایی که پوست نیز بخشی از سیستم ایمنی بدن ما است، فواید ویتامین C برای سلامت پوست نیز هائز اهمیت است.

زردآلو حاوی مواد مغذی کلیدی برای سلامت چشم است

هویج برای سلامت چشم مفید است، زردآلو هم همینطور. رنگ نارنجی مشترک آنها نتیجه مواد مغذی مشابه است. زردآلو منبع خوبی از ویتامین A ( گروهی از رتینول های محلول در چربی) است که مسلماً بیشتر به دلیل نقش آن در ارتقای سلامت چشم شناخته شده است. این در درجه اول به این دلیل است که ویتامین A بخشی ضروری از رودوپسین است، پروتئینی در چشم شما که به آنها کمک می کند به نور پاسخ دهند. ویتامین A همچنین در عملکرد بهینه سایر قسمت های چشم (قرنیه و غشای ملتحمه) نقش دارد.

علاوه بر ویتامین A، ویتامین C موجود در زردآلو به محافظت در برابر آب مروارید کمک می کند و پیشرفت دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن و کاهش حدت بینایی را کاهش می دهد. به علاوه، مشخصات آنتی اکسیدانی آنها، به محافظت در برابر بیماری های مزمن چشم کمک می کند.

زردآلو منبع خوب آنتی اکسیدان های تقویت کننده سلامتی است

زردآلو منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها از جمله ویتامین C، ویتامین A و بتا کاروتن است. همچنین سرشار از ترکیبات فنولیاست، نوع دیگری از آنتی اکسیدان که با نرخ کمتر سرطان و بیماری های قلبی عروقی مرتبط می شود.

آنتی اکسیدان ها به خنثی کردن رادیکال های آزاد که باعث استرس اکسیداتیو در بدن ما می شوند کمک می کنند. ما می‌توانیم در معرض رادیکال‌های آزاد از منابع مختلفی از جمله دود سیگار، آلودگی هوا، نور خورشید و حتی ورزش باشیم. استرس اکسیداتیو نیز با بیماری هایی مانند سرطان، بیماری های قلبی عروقی،دیابت،آلزایمر،پارکینسون و برخی بیماری های چشمی مرتبط است.

زردآلو به شما کمک می کند هیدراته بمانید

میوه ها و سبزیجات یکی دیگر از راه های عالی برای آبرسانی بدن هستند زیرا محتوای آب بالایی دارند (اگر در تابستان بیشتر هوس میوه و سبزیجات تازه دارید، ممکن است به همین دلیل باشد!). زردآلو حدود ۸۵ درصد آب است، بنابراین نه تنها مواد مغذی مهمی را فراهم می کند، بلکه بدن شما را هیدراته نیز می کند.

هیدراته ماندن به تنظیم دما، روانکاری مفاصل و دفع مواد زائد (از طریق ادرار، عرق و حرکات روده) کمک می کند.

توجه داشته باشید که این مورد فقط در مورد زردآلو تازه است. زردآلو خشک آب آن را حذف می کند، بنابراین مزایای آبرسانی ندارد.

زردآلو منبع مواد معدنی است

با خوردن هر یک عدد زردآلو میزان زیادی پتاسیم دریافت می‌کنید. در واقع با مصرف هر ۱۰۰ گرم از این میوه ۳۱۵ میلی گرم پتاسیم جذب می‌کنید. البته خواص زردآلو به همین جا ختم نمی‌شود. اگر می‌خواهید بدنتان را به آهن، مس و منیزیم کافی مهمان کنید زردآلو را دریابید. همه ما و به‌خصوص افرادی که فعالیت‌های عضلانی بالایی دارند (مثل ورزشکاران) به این مواد معدنی نیاز داریم. زردآلو در مواقعی که قرار است در گرمای هوای زیاد و طولانی مدت کار کنید انرژی زیادی به شما می‌دهد و از آنجایی که سرشار از پتاسیم است باعث احیای سلول‌ها و رفع خستگی بدن می‌شود و سموم را از بدن خارج می‌کند.

زردآلو زودهضم است

زردآلوی رسیده یک میوه بسیار خوشمزه و زودهضم است. جذب راحت آن به خاطر نرمی و طعم شیرین و کمی‌ترش آن است که باعث افزایش ترشحات معده می‌شود. فیبرهای موجود در آن برای بهبود عملکرد روده‌ها بسیار مفید هستند. این میوه حاوی فیبرهایی مانند پکتین است که شهرت زیادی برای رفع یبوست دارد. فیبرهای زردآلو برای مقابله با تنبلی روده‌ها موثرند و حتی افرادی که روده‌های حساسی دارند نیز مشکلی در مصرف آنها نخواهند داشت.زردآلو جزو اولین میوه‌هایی است که می‌توان به بچه‌های کم سن و سال داد. البته اول باید هسته‌اش را در بیاورید و بعد با دقت له اش کنید.

چقدر زردآلو بخوریم

متخصصان توصیه می‌کنند که روزانه سه عدد زردآلو مصرف کنید تا نیاز بدن به بتاکاروتن تأمین شود. باید بدانید که زردآلوهای رسیده حاوی بیشترین میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. حالا که تابستان است می‌توانید به راحتی از زردآلوی تازه استفاده کنید. در باقی فصل‌ها نیز می‌توانید از زردآلوی خشک بهره ببرید. همچنین می‌توانید کمپوت آن را نیز تهیه و میل کنید. تهیه سالاد میوه یا افزودن این میوه به سالادهای دیگر و همچنین مصرف آن به همراه غلات صبحانه نیز از روش‌های دیگر مصرف بیشتر زردآلو می‌باشد. اگر از طرفداران ماسک‌های زیبایی هستید می‌توانید از این میوه ماسک طبیعی تهیه کنید.

برای این کار می‌توانید سه عدد زردآلوی رسیده را له کرده و با یک قاشق غذاخوری خامه تازه یا ماست و کمی آب لیموترش مخلوط کنید. مواد را هم بزنید تا کاملاً یکدست شود و ماسک را روی صورت‌تان بگذارید. بیست دقیقه صبر کنید و سپس صورت‌تان را شست‌وشو دهید. این ماسک صد درصد طبیعی پوست‌تان را صاف کرده و رنگ و رویتان را باز می‌کند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904019

دیگر خبرها

  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟
  • تسلیت استاندار خوزستان به مناسبت درگذشت مادر شهیدان دزفولی
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟