Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات جدید از دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت ایرلند (RCSI ) تاثیر مفید مصرف شیر مادر بر سلامت قلب و عروق و رشد زودرس قلب در نوزادان نارس را نشان می‌دهد.

این مطالعه بر روی ۸۰ نوزاد نارس که در JAMA Network Open منتشر شده است، اولین مورد در نوع خود است که نشان می‌دهد نوزادان نارس با تغذیه بیشتر شیر مادرشان در یک سالگی عملکرد قلب را افزایش داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیق توسط پروفسور عفیف الخفاش، استاد بالینی اطفال در RCSI و مشاور متخصص نوزادان در بیمارستان روتوندا با همکاری محققان دانشگاه آکسفورد، بیمارستان مانت ساینای نیویورک، دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن و دانشکده پزشکی هاروارد انجام شد.

کودکانی که نارس متولد می‌شوند بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات قلبی عروقی از جمله بیماری‌های ایسکمیک قلب، نارسایی قلبی، فشار خون سیستمیک و ریوی هستند و احتمال مرگ آن‌ها بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی بیشتر است. قلب جوانان متولد شده زود هنگام دارای ویژگی‌های منحصر به فردی مانند کاهش حجم دو بطنی، طول کوتاهتر، عملکرد سیستولیک و دیاستولیک پایین و افزایش نامتناسب توده عضلانی است؛ این امر منجر به اختلال در عملکرد قلب می‌شود که به میزان قابل توجهی کمتر از نوزادان سالم است. این اختلال در ترخیص از بیمارستان قابل تشخیص است و در دوران نوجوانی ادامه می‌یابد.

این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف انحصاری شیر مادر در ماه‌های اول پس از تولد با عادی شدن برخی از این ویژگی‌ها همراه است. نوزادان نارس که در هفته‌های اول پس از زایمان تغذیه نسبتا بالایی از شیر مادر خود دارند، عملکرد و ساختار قلب چپ و راست بیشتری با فشار‌های ریوی کمتر و پاسخ قلب راست به استرس در سن یک سالگی در مقایسه با نوزادان نارس دیگر دارند.

پروفسور الخفاش گفت: این مطالعه اولین شواهد مبنی بر ارتباط بین تغذیه زودهنگام پس از تولد در نوزادان نارس و عملکرد قلب در یک سالگی را ارائه می‌دهد و به مزایای شناخته شده شیر مادر برای نوزادان نارس می‌افزاید.

نوزادان نارس عملکرد غیرطبیعی قلب دارند؛ با این حال کسانی که از شیر مادر خود تغذیه می‌کنند عملکرد قلب خود را در سطحی قابل مقایسه با نوزادان سالم افزایش می‌دهند؛ این در حالی است که نوزادان نارسی که از شیر خشک تغذیه می‌کنند این بهبود را نشان نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید 

شیر مادر بهترین تغذیه برای نوزاد

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نوزادان نارس شیر مادر نوزادان نارس عملکرد قلب شیر مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۷۱۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان نتیجه گرفتند که ایمن سازی از طریق واکسیناسیون بیش از هر پیشرفت پزشکی دیگری به سلامت و بقای نوزادان کمک کرده است.

به گفته محققان، واکسن سرخک بیشترین تأثیر را در کاهش مرگ و میر نوزادان داشته است و ۶۰ درصد (۹۴ میلیون) از زندگی‌های نجات یافته توسط ایمن سازی را تشکیل می‌دهد.

این مطالعه می‌گوید به طور کلی، واکسن‌ها در نیم قرن گذشته در هر دقیقه جان ۶ نفر را نجات داده‌اند.

دکتر «تدروس آدهانوم گبریسوس»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه خبری سازمان گفت: «واکسن‌ها یکی از قدرتمندترین اختراعات تاریخ هستند که بیماری‌هایی را که زمانی قابل ترس بودند قابل پیشگیری کردند.»

گبریسوس گفت: «به لطف واکسن‌ها، آبله ریشه‌کن شده است، فلج اطفال در آستانه ریشه کنی است و با توسعه جدیدتر واکسن‌ها علیه بیماری‌هایی مانند مالاریا و سرطان دهانه رحم، ما مرزهای بیماری را به عقب می‌رانیم. با ادامه تحقیقات، سرمایه گذاری و همکاری، می‌توانیم جان میلیون‌ها نفر را امروز و در ۵۰ سال آینده نجات دهیم.»

محققان دریافتند طی پنج دهه گذشته، واکسیناسیون علیه ۱۴ بیماری به طور مستقیم به کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر نوزادان در سراسر جهان و بیش از ۵۰ درصد در منطقه آفریقا کمک کرده است.

این واکسن‌ها با دیفتری، آنفولانزا، هپاتیت B، آنسفالیت ژاپنی، سرخک، مننژیت A، سیاه سرفه، بیماری ذات الریه مهاجم، فلج اطفال، روتاویروس، سرخجه، کزاز، سل و تب زرد مبارزه می‌کنند.

به گفته محققان، این دستاوردها اهمیت ترویج واکسیناسیون را، به ویژه در میان ۶۷ میلیون کودک تخمین زده شده که در طول سال‌های همه گیری یک یا چند واکسن را از دست داده اند، برجسته می‌کند.

این مطالعه به مناسبت پنجاهمین سالگرد برنامه توسعه یافته ایمن سازی است که در سال ۱۹۷۴ توسط مجمع جهانی بهداشت برای ترویج واکسیناسیون کودکان در سراسر جهان تأسیس شد، انجام شد.

کد خبر 6097579

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • افزایش سهم بازار هدف غایی صنعت بانکداری است
  • تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان
  • منظور: رشد ۳۸۰ درصدی اعتبارات رفاه و تامین اجتماعی
  • فوری | واریزی مددجویان تحت پوشش ۳ برابر شد
  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان