Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@22:31:14 GMT

شیر مادر و فوایدی برای مادر و نوزاد

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۰۰۱۸

شیر مادر و فوایدی برای مادر و نوزاد

ایسنا/خراسان جنوبی یک کارشناس مامایی گفت: شیر مادر برای نوزاد و همچنین مادر فواید بسیاری داشته و هر دوی آن‌ها را گزند بیماری‌ها در امان نگه می‌دارد.

فرشته درایتی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اهمیت تغذیه در مورد نوزادان زودرس و نوزادانی که بیمار هستند، بسیار بیشتر از دیگر نوزادان بوده؛ این نوزدان با تغذیه از شیر مادئر ب سمت سلامتی نزدیک می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تغذیه با شیر مادر به رشد مغزی سالم و افزایش توانایی‌های شناختی و یادگیری کودکان کمک قابل توجهی خواهد کرد و شروع مصرف شیر مادر برای نوزاد در واقع اولین واکسناسیون محسوب می‌شود.

درایتی بیان کرد: مصرف شیر مادر اثر واکسن‌ها را تقویت کرده و در برابر میکروب‌ها و ویروس‌های عدیده دیگر نیز اثر پیش‌گیری از بیماریزایی دارد؛ در جریان تغذیه با شیر مادر در شش ماه اول از دادن هر نوع غذای دیگری به کودک باید خودداری کرد، البته مصرف آب و سایر مایعات به مقدار کم تاثیر مضر چندانی ندارند. 

این ماما با بیان اینکه شیر خشک به هیچ عنوان با ترکیبات کمی و کیفی شیر مادر برابر نیست، اما متاسفانه جایگزین شیر مادرشده است، تصریح کرد: مادرانی که شیر خود را از فرزندشان دریغ می‌کنند سخت در اشتباه هستند چراکه نوزاد خود را از سلامتی دور می‌کنند.

وی افزود: جنین که در داخل رحم در یک محیط استریل بوده که به هنگام تولد از مجرای زایمانی عبور کرده و وارد محیطی می‌شود که می‌تواند او را به عفونت‌ها آلوده کند؛ در این حال مادر دارای آنتی بادی‌های زیادی بوده و می‌تواند نوزاد را ایمن کند.

این ماما بیان کرد:  شیر مادر حاوی  آنتی بادی‌های مختلف به مقدار کافی بوده و خوشبختانه این مواد به مقدار بسیار بیشتر از مقداری که در شیر وجود دارد در آغوز یافت می‌شود؛ هفت تا هشت دقیقه طول می‌کشد تا پستان تخلیه شود، ولی بهتر بوده در مورد طول مدت مکیدن تابع میل کودک باشیم. 

درایتی با بیان اینکه تماس پوست کودک با پوست مادر در ساعت اول زندگی باعث گرفتن درست پستان مادر و مکیدن درست و افزایش شیر می­‌شود، افزود: از آن جایی که دین اسلام برای سلامت افراد ارزش زیادی قائل بوده؛ شیر دادن به کودک در این دین عبادت شمرده شده است.

این کارشناس مامایی بیان کرد: خداوند در آیه 233 سوره بقره می‌فرماید: مادرانی که می‌خواهند به نحو کامل به فرزندان خود شیر دهند، لازم است دو سال تمام آنها را از پستان خود شیر دهند.

درایتی با اشاره به اینکه مادران شیرده کمتر دچار سرطان پستان و تخمدان و دهانه رحم می‌شوند، اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر بروز آسم، اگزما و آلرژی و بسیاری بیماری‌های دیگر را کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه شیردهی به کاهش وزن مادر کمک کرده و از افسردگی وی جلوگیری می‌کند، بیان کرد: شیر مادر حاوی اسیدهای چرب DHAو اسید آراشیدونیک (AA) بوده و وجود این موارد در شیر مادر باعث افزایش شدت بینایی شده و خطر باقی ماندن آسیب در نوزدان نارس را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام
 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی شیرمادر سرطان پستان آلرژی مامایی شیر مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۰۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد

متوسط پرداختی ماهانه به مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی از ۶۱۷ هزار تومان به ۱۶۹۰ هزار تومان افزایش یافته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، داود منظور در فضای مجازی در ادامه تشریح ویژگی‌های ممتاز قانون بودجه 1403، نوشت: اعتبارات رفاه و تامین اجتماعی از 131 هزار میلیارد تومان (همت) در سال 1399 به 630 همت در سال 1403 افزایش یافته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: در این مدت، متوسط پرداختی ماهانه به مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی از 617 هزار تومان به 1690 هزار تومان افزایش یافته است.
تعداد مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی از 3.2 میلیون خانوار به 3.9 میلیون خانوار افزایش یافته است.

1728 میلیارد تومان برای کمک به تغذیه کودکان دچار سوء تغذیه

رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد: همچنین، در دولت سیزدهم برای کمک به تغذیه کودکان دچار سوء تغذیه، مبلغ 840 میلیارد تومان در بودجه سال 1402 و مبلغ 1728 میلیارد تومان در بودجه 1403 پیش‌بینی شده است.
منظور پیش از این نیز خبر داده بود که اعتبار مورد نیاز برای پرداخت فوق‌العاده خاص کارکنان خدوم نظام سلامت با رقم 10 هزار میلیارد تومان در بودجه امسال به تصویب رسید.
نگهداشت کادر درمان و ارتقاء نظام سلامت یکی از مقوم های کلیدی سرمایه اجتماعی و از جمله اولویت‌های اصلی دولت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • تولد پنجاه و شش نوزاد از ابتدای امسال در بیمارستان کیش
  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • واریزی مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی ۳ برابر شد
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟